Pred američkim Kongresom svjedočila je zviždačica, bivša zaposlenica Facebooka, što je većina mainstream medija prenijela. Riječ je o zvižačici Frances Haugen koja tvrdi da Facebook obmanjuje javnost o “progresu” u borbi protiv govora mržnje, nasilja i dezinformacija, što su kritike na račun društvene mreže Marka Zuckerberga koje se često mogu čuti od ekstremno lijevih organizacija i aktivista.

Ona smatra da se Facebook nedovoljno trudi oko sprječavanja govora mržnje jer mu je na prvom mjestu profit. Kako smo pisali, za medije je otkrila kako se njeni motivi svode na to što je izgubila prijatelja koji je počeo vjerovati u teorije zavjere poput toga da George Soros vodi svjetsku ekonomiju i slično. Zviždaćica je tako optužila Facebook da ne radi dovoljno na sprječavanju tzv. desnog ekstremizma, a tome je pridodala da društvene mreže zbog nedovoljne regulacije štete i djevojčicama, kada je u pogledu njihovo samopouzdanje oko izgleda.

Prema najnovijim informacijama, ova je zviždačica direktno povezana s radikalnom ljevicom, pa je tako otkrivena povijest njenog ljevičarskog aktivizma kao i činjenica da surađuje s istim odvjetnikom koji je zastupao navodnog ukrajinskog zvizdača koji je izazvao drugi lažni, neuspješni opoziv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, prenosi Breitbart.

Haugen je, za razliku od ostalih zviždača Facebooka koje su mediji ignorirali, pozvala na veću cenzuru platforme, a ne na manju – i, prema njezinim primjedbama pred Kongresom, želi da se Vlada umiješa kako bi se to dogodilo.

“Mora postojati regulatorni dom u kojemu bi bio netko poput mene mogao raditi na regulaciji nakon što je radio na mjestu poput Facebooka”, rekla je Haugen.

Prema izvješćima, Haugen savjetuje organizacija Whistleblower Aid, ista skupina ljevičarskih odvjetnika koja je savjetovala ukrajinskog “zviždača” koji je izazvao lažni opoziv predsjednika Trumpa – što je pomoglo usmjeriti pozornost od optužbi za korupciju protiv obitelji Biden zbog njihovog poslovanja poslova u toj zemlji.

Konkretno, tada je skrenuta pozornost s navoda da je Joe Biden, dok je bio potpredsjednik, pritisnuo predsjednika Ukrajine da odustane od istrage o Burismi, energetskoj tvrtki koja je plaćala njegovog sina Huntera. Procurjeli e -mailovi otkrili su da su dužnosnici Burisme rekli Hunteru da je njegova “krajnja svrha” kao agenta tvrtke osujetiti istrage.

Izvješća također ističu njen dosadašnji uspjeh ljevičarskog agitiranja i političke aktivnosti, koji uključuje pritisak na Google glede na “rodne raznolikosti”, stvaranje alata koji korisnicima omogućuje filtriranje pretraživanja prema boji kože na Pinterestu i česte donacije Demokratima.

Ona je također radila za jedinicu na Facebooku koja je imala zadatak spriječiti “dezinformacije” oko izbora 2020. – istu jedinicu koja je bila uključena u cenzuriranje priče o prijenosnom računalu Huntera Bidena.

Jedinica se zvala “Jedinica za građanski integritet”, a kako je sama Haugen otkrila, osnovana je baš na vrijeme za izbore 2020., a ukinuta je čim je Biden pobijedio.

Osim što je radila za Facebookov tim glede izbora, Haugen je demokratska stranačka aktivistica. Donirala je demokratske političare više od 30 puta od 2016. godine, uključujući i kongresnicu Alexandru Ocasio-Cortez. Njezina posljednja donacija bila je Odboru za demokratsku senatorsku kampanju (DSCC) – organizaciji koja radi na izboru upravo onih ljudi koji su je pozvali da svjedoči pred Kongresom o Facebookovom nedovoljnom provođenju kontrole objavljenog sadržaja.

Izvor: narod.hr/Breitbart

error: Content is protected !!