Mostar film festival svečano će ove godine biti otvoren u četvrtak, 28. listopada u 18 sati u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača filmom „A bili smo vam dobri“ u režiji Branka Schmidta. Ostale projekcije natjecateljskog dijela programa bit će prikazane u auto kinu na platou Sajma gospodarstva u Mostaru.

Jedan od glumaca u filmu ujedno je i ravnatelj ovog festivala Slaven Knezović koji je kazao da je riječ o drami čija se radnja događa trideset godina nakon rata. 

– Otvaramo festival filmom „A bili smo vam dobri u kome je Kazališno-filmska udruga Oktavijan koproducent. Uradili smo i nekoliko dugometažnih igranih filmova s kojima smo neke od ranijih festivala otvorili, tako da želimo nastaviti tu praksu. Trenutno snimamo još jedan film „Vampir s Miljacke“, istaknuo je ravnatelj festivala Slaven Knezović izrazivši zadovoljstvo što će i ove godine, unatoč pandemiji, biti održan Mostar film festival.

– Mislim da smo složili izvrstan program s najboljim filmovima u regiji. Pet naslova imamo iz Srbije, tri iz Hrvatske i po jedan iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, dodao je Knezović.
Neki od filmova natjecateljskog dijela programa koji će se prikazati u terminima od 20 i 22 sata u auto kinu su „Nebesa“, „Lihvar“, „Zastoj“,  „Te mračne noći“, „Po tamburi“. 

Dokumentarni i studentski program, kao i kratki film bit će prikazani u velikom amfiteatru Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u petak, 29. listopada i ponedjeljak 1. studenoga. Od 6 dokumentarnih filmova, dva su dio festivala posvećenog velikanima domaće i regionalne glazbene scene „Dok ‘n’ ritam“.  

Svoja studentska filmska ostvarenja prikazat će studenti Filmskih akademija iz Zagreba, Novog Sada, Cetinja i Sarajeva, a bit će održane i Masterclass radionice.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!