Trener HKK Široki Danijel Jusup naglasio je u petak uoči nove sezone regionalne košarkaške ABA 2 Lige, kako njegovu momčad očekuje zahtjevna sezona te da se treba fokusirati na posao jer samo tako mogu doći do željenog rezultata.

–  Napokon je došlo vrijeme da se krene igrati za bodove. Imali smo pripreme od sedmog mjeseca do sada i pet prijateljskih utakmica, a sada ćemo odigrati još jednu. Završili smo sastavljanje momčadi. Protivnici u ABA 2 Ligi su jako dobri, a jedna od tih ekipa je i Borac s kojim sada igramo. Sve utakmice će biti izuzetno zahtjevne i moramo biti maksimalno motivirani i fokusirani da bismo ostvarili pozitivan rezultat – kazao je trener Širokobriježana i dodao da su spremni za sve izazove.

Mateo Čolak, jedan od igrača s iskustvom igranja u ABA 2 Ligi osvrnuo se na početak nove sezone, naglasivši kako u momčadi vlada dobra atmosfera.

– Mi smo već dugo u trenažnom procesu, neki su spremni malo više, a neki malo manje s obzirom na to da su došli kasnije. Igranje u ABA 2 Ligi je izuzetno zahtjevno i treba znati i moći odgovoriti svakoj protivničkoj ekipi na takve izazove. Ja sam prije nekih osam mjeseci igrao protiv Borca, oni su zadržali nekoliko igrača i poznajem ih kao momčad. Mi se jako dobro pripremamo i ući ćemo bez straha i s puno motiva u ovu sezonu – istaknuo je Čolak.

Mate Mandić smatra kako su uvjeti za rad i razvijanje u Širokom na izuzetno dobroj razini.

– Jako sam se brzo snašao u Širokom i prilagodio se uvjetima koji ovdje vladaju. Momčad koja je sada složena je jako dobra i vidi se da su to momci s karakterom. Upoznao sam ih prije dva mjeseca, a imam osjećaj da s njima igram već jako dugo. Uvjeti za rad su jako dobri i meni odgovara ovaj sustav igre u koji sam došao. Mislim da možemo pokazati puno toga dobroga, ako nas zaobiđu ozljede – zaključio je Mandić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!