U Knjižnici Ljubuški večeras su predstavljeni časopis „Fojnička škrinja“ te zbirka aforizama “Kula od karata zlata”.

Na predstavljanju su se okupili ljubitelji pisane riječi, a nakon pozdravnog govora voditelja Knjižnice Ivice Vizentanera i obraćanja Ivane Barišić, predsjednice ljubuške podružnice HKD Napredak, glavni urednik Tomislav Bošnjak te lektorica Nina Bošnjak predstavili su ljubuškoj publici „Fojničku škrinju“, časopis je kojeg je sad već davne 2009. godine pokrenula skupina entuzijasta.

Bilo je govora o tome kako sakupljaju priče, o financijskim naporima oko izdavanja časopisa, o tome koliko ovaj časopis znači za promociju malih životnih priča iz Fojnice, o očuvanju hrvatskog jezika i mnoštvu drugih tema.  

Nakon predstavljanja časopisa, uslijedilo je predstavljanje zbirke aforizama “Kula od karata zlata” autora Ivana Vrljića.

Svoj osvrt o zbirci aforizama najprije je dala prof. Ljiljana Herceg, a potom je i sam autor pročitao nekoliko aforizama te se zahvalio svima koji su došli na večerašnje druženje.

Ovaj događaj zajednički su organizirali HKD “Napredak” podružnica Ljubuški, HKD “Napredak” Glavna podružnica Mostar te JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški.

U audiozapisu poslušajte što su za Radio Ljubuški rekli urednik Fojničke škrinje Tomislav Bošnjak, te autor “Kule od karata zlata” Ivan Vrljić

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!