– Norveška je jak protivnik i jedan od favorita za prolazak skupine, ali ciljat ćemo pobjedu, izjavili su Ante Palaversa i Josip Šutalo na konferenciji za medije uoči kvalifikacijskog susreta mlade U21 reprezentacije koji je na rasporedu 8. listopada. 

– Znamo da su čvrsta momčad i da ne igraju lijep nogomet, nego igraju na odbijene lopte i tu se moramo pripremiti. Oni su jedan od favorita za proći. Ali mi nećemo ući lagano, nego ozbiljno i ciljat ćemo pobjedu, rekao je Palaversa.

Hrvatska u okviru kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2023. godine, najprije u Varaždinu 8. listopada od 18 sati igra protiv Norveške. Nakon toga slijedi gostovanje u Azerbajdžanu.

– Nismo još išli u detalje, ali kada budemo, znat ćemo više o njima. Mislim da ćemo se pripremiti dobro i da ćemo ući spremni i biti takvi od prve do zadnje minute u Varaždinu, dodao je Palaversa.

Josip Šutalo se složio s njim što se tiče težine suparnika.

– Norveška je težak protivnik, vjerojatno najteži u ovoj grupi. Ne teže nekoj igri, ali dosta su fizički jaki, igraju na duge lopte, imaju dobre skakače. No, mi imamo našu igru, pokušat ćemo se nametnuti i mislim da smo kvalitetniji, istaknuo je Šutalo koji je dodao da činjenica da ova reprezentacija nije primila pogodak u prve dvije utakmice dosta znači svima.

Hrvatska je u prve dvije kvalifikacijske utakmice upisala dvije pobjede, najprije je u gostima pobijedila Finsku sa 2-0, a onda i Azerbajžan kod kuće s istim rezultatom. u skupini A na vrhu ljestvice je Norveška sa šest bodova i najboljom gol razlikom, druga je Austrija s istim brojem bodova koliko ima i treća Hrvatska.

I Palaversa i Šutalo smatraju da je sada atmosfera u reprezentaciji bolja nego na prvom okupljanju s obzirom da su se igrači u prve dvije utakmice tek upoznavali.

Nakon Norveške, 12. listopada hrvatska U 21 reprezentacija gostuje u Azerbajdžanu. I Palaversa i Šutalo ističu kako je fokus sada na Noveškoj, a nakon te utakmice će se okrenuti prema Azerbajdžanu.

– Ta utakmica sigurno neće biti lagana kao što je bilo tu kod nas, ali i mi ćemo se pripremiti za to, rekao je za kraj Šutalo.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!