Manifestacija “Šopovi dani na Plivi” nastavlja se 8. i 9. listopada u Domu kulture u Jajcu kada će biti održana književna večer s Ivanom Lovrenovićem te okrugli stol na temu “Život i djelo Nikole Šopa”.

Jubilarno, 20. izdanje manifestacije Šopovih dana na Plivi, u organizaciji HKD Napredak podružnice Jajce, započelo je sinoć književnom večeri pod nazivom “Stari stihovi – novo tkanje”, priopćeno je iz Napretka.

Tom prigodom, nastavnik Bruno Grebenar je u ulozi Šopa govorio o Šopovom životu dok su nastavnica Klara Lovrić i pedagoginja Ana Marija Marčeta zajedno s učenicima recitirali Šopove pjesme.

Predsjednik HKD Napredak Jajce Franjo Leovac podsjetio je kako su prvi “Šopovi dani na Plivi” organizirani 1997. godine na inicijativu Središnje uprave Napretka.

“Početne manifestacije su imale bienalni karakter, dok su se preuzimanjem organizacije od strane podružnice Jajce počele održavati svake godine”, podsjetio je.

Leovac je napomenuo kako je ove godine središnji gost manifestacije Ivan Lenović, bosanskohercegovački književnik i urednik.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!