Nakon što je Public Investment Fund, iza kojeg stoji saudijski princ Mohammed bin Salman, kupio Newcastle, mnoge zanima tko će voditi stvaranje novog “dream teama” u svijetu nogometa.

Navijači Newcastlea godinama su se borili protiv vlasnika Mikea Ashleyja i forsirali ga na prodaju kluba, a na kraju su se izborili za to.

Osim što je na udaru bio vlasnik Ashley, sličnu priču prolazio je, ali i dalje prolazi, Steve Bruce na menadžerskoj poziciji u klubu. Svima je jasno da su nekadašnjoj legendi Manchester Uniteda odbrojani dani na klupi Svraka, no mnoge zanima tko bi mogao biti njegov nasljednik.

Čak je i Bruce, koji je na udaru navijača gotovo svaki meč Newcastlea, svjestan da mu se bliži otkaz.

“Ja želim nastaviti ovaj posao i pokazati novim vlasnicima što mogu, ali moram biti realan. Vjerojatno žele da novi menadžer pokrene stvari. Novi vlasnici najčešće žele novog menadžera. Dovoljno dugo radim ovaj posao da bih to shvatio”, rekao je Bruce za engleske medije neposredno nakon što je kompletirana prodaja Newcastlea.

Bruce se osvrnuo na kritike koje često dobija od navijača Newcastlea i poručio je koliko mu teško pada.

“Samo mi je drago što moji roditelji nisu živi da čuju i vide kritike i zlostavljanja na društvenim mrežama, jer bi im to slomilo srce”, rekao je Bruce za Daily Telegraph.

Za to vrijeme postavlja se pitanje tko će voditi Newcastle u predstojećem periodu. Kako će arapskim vlasnicima biti dozvoljeno tek od siječnja registrirati nove igrače, tako je smjena trenera jedino što u ovom trenutku mogu izvesti.

Veliki favorit prema mišljenju svjetskih kladionica je Eddie Howe. Mladi stručnjak koji je čudo napravio na klupi Bournemoutha, slobodan je još otkako je napustio Trešnjice 2020. godine. Imao je nekoliko ponuda za novi angažman, najbliži je bio Celticu nakon odlaska Neila Lennona, ali je na kraju ostao slobodan i čekao je pravu priliku. Newcastle bi mogao biti idealno rješenje za sve strane.

Uz Howea, od britanskih stručnjaka među favoritima izdvajaju se Chris Wilder i Graeme Jones. Ipak, postoji mogućnost da Arapi posegnu za “prekomorskim” rješenjem.

U tom slučaju jedno ime se izdvaja. Riječ je o proslavljenom talijanskom menadžeru Antoniju Conteu, koji je od ljeta bez posla i strpljivo čeka kojeg velikana će preuzeti. Eventualna bogata ponuda Newcastlea i priča o stvaranju “teškaša” na St. James Parku mogla bi biti privlačna za Talijana.

Među kandidatima je i izbornik Belgije Roberto Martinez, ali i mladi stručnjaci poput Franka Lamparda i Stevena Gerrarda. Bilo kako bilo, rasplet bi se mogao očekivati uskoro.

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!