Vaterpolisti splitskog Jadrana sigurom su 16-7 (4-2, 3-1, 6-2, 3-2) pobjedom protiv Primorca iz Kotora započeli natjecanje u skupini F kvaifikacija za Ligu prvaka u Splitu, dok je zagrebačka Mladost na bazenu uz Savu pretrpjela neugodan 9-10 (1-2, 4-3, 3-1, 1-4) poraz od Apollona u skupini D.

Najefikasniji u sastavu Jadrana bio je Konstantin Harkov s četiri gola, po dva su dodali Marinić Kragić, Bukić, Delić, Dobud i Dužević, dok je Vuk Drašković postigao tri gola za Primorac.

U splitskoj skupini su još Barcelona i Oradea. Jadran će sutra igrati protiv Barcelone, a u nedjelju protiv Oradee. Plasman u treći krug kvalifikacija izborit će dvije prvoplasirane momčadi.

Po dva gola za Mladost postigli su Matias Biljaka, Franko Lazić i Marin Dašić, dok su Apollon do pobjede vodili Alexandros Gounas s pet i Ivan Gusarov s tri gola.

Mladost će u subotu igrati protiv Montpelliera, a u nedjelju protiv Crvene zvezde.

Vaterpolisti Solarisa su u 1. kolu kvalifikacija za LEN kup izgubili u Budimpešti od Vasasa sa 5-12 (2-3, 3-3, 0-4, 0-2). U preostala dva nastupa Solaris će igrati protiv Ortigije i Sabadella.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!