Bivši predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga (ZGH) Nikola Vuković odbacio je navode zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića vezane uz razloge smjene njega i člana Uprave Ante Samodola ustvrdivši da nikad nije izašao izvan svojih ovlasti ni zakonskih odredbi.

U očitovanju, kako navodi, na današnju promjenu narativa gradonačelnika o razlozima razlaza, Vuković piše kako je netočno da on i Samodol nisu davali informacije novim članovima Uprave Holdinga.

– Svatko od njih je dobio stick sa svim aktima i podacima o ZGH. Netočno je da nisu uključivani u odlučivanje – od dolaska su bili nazočni svim sjednicama Uprave i odlučivali o svim točkama dnevnog reda. Nisu nikad glasovali protiv niti bili suzdržani. Bili su nazočni i na svim kolegijima, piše Vuković.

Dodaje kako on, s druge strane, kao predsjednik Uprave nikad nije imao uvid u njihove programe razvoja Holdinga temeljem kojih su izabrani u Upravu.

– Moguće je da su programi bili tako dobri da im nije trebalo otvaranje stickova za upoznavanje sa informacijama o ZGH. S obzirom na obveze predsjednika Uprave i činjenicu da dan traje samo 24 sata nisam mogao čitavo vrijeme biti veliki učitelj, piše Vuković.

Ističe i da su ovlasti predsjednika Uprave precizno definirane Izjavom o osnivanju te da nikad nije izašao izvan tih ovlasti niti zakonskih odredbi.

– Koliko su drugi poštivali temeljne akte ZGH-a i zakone pokazat će vrijeme. Za sada samo toliko, poručio je Vuković.

Zagrebački gradonačelnik Tomašević danas je ustvrdio da je odluku o smjeni Vukovića i Samodola donio jer oni nisu uključili nova tri izabrana člana Uprave u cjelokupni rad Holdinga, niti su im davali ključne informacije o funkcioniranju poduzeća. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!