Inspekcijski organi u FBiH u toku rujna 2021. izvršili su 1.902 inspekcijska nadzora u okviru kojih je kod 57 subjekata nadzora uočeno grubo kršenje higijensko-epidemioloških mjera, što podrazumijeva izdavanje 57 prekršajnih naloga u iznosu 91.400 KM. 

Inspektori su subjektima nadzora kod kojih su ustanovljena manja odstupanja od propisanih mjera izrekli 411 rješenja o otklanjanju nedostataka. Također su izdata i četiri rješenja o zabrani rada, te 55 upozorenja.

Najveći broj nadzora izvršile su županijske uprave za inspekcijske poslove u Zeničko-dobojskoj županiji (547) i Županiji Sarajevo (372).

Od ukupnog broja, inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove su u rujnu izvršili 124 inspekcijska nadzora u okviru kojih su utvrdili šest prekršaja, što podrazumijeva izdavanje šest prekršajnih naloga u iznosu 11.000 KM, te izdali 17 rješenja o otklanjanju nedostataka, četiri rješenja o zabrani rada i 55 upozorenja. 

Do kršenja minimuma obavezujućih mjera najčešće dolazi u ugostiteljskim objektima, trgovinama, tržnim centrima, ali i gospodarskim društvima s većim brojem zaposlenih, odnosno na mjestima okupljanja većeg broja ljudi. 

– Apeliramo na građane i gospodarske subjekte da se pridržavaju propisanih mjera, te osiguraju pretpostavke za poštivanje svih preporuka, kako za dobrobit osobnog zdravlja, tako i za kolektivnu sigurnost i normalizaciju prilika u Federaciji Bosne i Hercegovine – priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!