Hrvatska nogometna reprezentacija na Cipru je upisala uvjerljivu pobjedu od 3:0 u kvalifikacijama za SP. 

U prvim izjavama nakon utakmice za NovuTV svi su složni u ocjeni da je pobjeda apsolutno zaslužena.

– Čestitam dečkima na pobjedi i na tri boda. Bili smo strpljivi, koncentrirani i odgovorni. Jedini minus je žuti karton Kovačiću koji zbog toga neće igrati protiv Slovačke, rekao je po završetku utakmice izbornik Zlatko Dalić.

Izostanak Kovačića mogao bi značiti da bi umjesto njega šansu mogao dobiti Pašalić.

– Vidjet ćemo kad se vratimo i malo odmorimo u kakvom stanju su igrači. Nadam se da ćemo iskoristiti svoje šanse, rekao je izbornik.

Rusija je svladala Slovačku i s Hrvatskom je na vrhu sa 16 bodova, a Slovaci se moraju ‘čupati’ u Osijeku.

– Sve je u našim rukama. Igramo kod kuće, neće biti lako, ali pokušat ćemo napraviti sve što možemo. Bit će mrtva trka između nas i Rusa, ali mi smo spremni, ovisimo sami o sebi, dodao je Dalić. 

U slavlju protiv Cipra prvijenac u dresu reprezentacije zabio je Joško Gvardiol

– Drago mi je što smo ostvarili tri boda. Znali smo da neće biti lagano, šteta što nismo zabili još koji pogodak više. Sad se okrećemo utamici u Osijeku, izjavio je Gvardiol, koji je zaigrao na ‘svojoj’ poziciji stopera.

– Na kojoj god poziciji igrao, dajem maksimum. Tu se najugodnije osjećam i nadam se da ću u budućnosti igrati na toj poziciji, rekao je Gvardiol koji se veseli utakmici protiv Slovačke u Osijeku. 

– Nadam se da će što više navijača doći u Osijek. Mi ćemo se maksimalno pripremiti i nadam se pobijediti, rekao je.

Točku na ‘i’ dvoboja na Cipru stavio je Marko Livaja golom u drugoj minuti sučeve nadoknade za konačnih 3:0.

– Ušli smo sto posto i odigrali pravu momčadsku utakmicu. Bilo je par pogrešaka na početku, ali bitno je da nismo primili gol, rekao je Livaja. 

– Mislim da smo cijelu utakmicu kontrolirali, imali smo puno šansi, šteta što ih nismo ranije iskoristili, ali najvažnije je da se vraćamo kući s tri boda, rekao je debitant Kristijan Jakić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!