Aleksandar Čabarkapa (40), Nemanja Mladenović (31), Aleksandar Nikolić (41) i Srđan Đurđević (45), svi iz Srbije, koji su pritvoreni u svojoj državi zbog sumnje da su 1. travnja opljačkali kuću u selu Stupnica kod Loznice, kako saznaje Avaz, zbog reketa na području Mostara i šire predmet su istrage Tužiteljstvaa Hercegovačko-neretvanskog županije.

Vode istragu

Štoviše, oni su već dulje vremena bili pod lupom istražitelja Federalne uprave policije (FUP), a zajedno s njima i Z. G. (30) iz Mostara, za kojeg se sumnja i da je osnovao ovu grupu. Upravo je Z. G. „pao“ sa svojim kompanjonima iz Srbije nakon pljačke kod Loznice, a tamošnja policija ga je istu večer uhitila u automobilu bh. registarskih oznaka zajedno s Mladenovićem.

Ova petorka je, kako je potvrđeno za Avaz, nakon kompletiranja izvještaja FUP-a, putem zamolnice koncem rujna ispitana u pritvoru u Srbiji, a Županijsko tužiteljstvo u Mostaru protiv njih vodi istragu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s razbojništvom i iznudom.

Na meti ove ekipe bili su, uglavnom, poslovni ljudi i poduzetnici kojima su nudili „zaštitu“ uz naknadu, a nakon što su oni, mahom, to odbijali, osumnjičeni su nalazili razne načine da im uzvrate za neposluh.

Izbjegli uhićenje

U Tužiteljstvu HNŽ nastavljaju rad na ovom predmetu, a zanimljivo je to da su u posljednji tren, prelaskom granice, izbjegli uhićenje u BiH.

Inače, kako pišu srbijanski mediji, kada je u pitanju pljačka kod Loznice, osumnjičeni su da su, obučeni u policijske uniforme, upali u kuću inozemnog umirovljenika, za kojeg su načuli da ima veću svotu novca, a u kojoj su tukli, vezali i zatvorili u tuš-kabinu kućepazitelja i jednog gosta.

Čabarkapa, koji ima podeblji policijski dosje, u svibnju ove godine je u Višem sudu Beograd osuđen na 13 godina i šest mjeseci zatvora zbog iznude, iznude u pokušaju i dva pokušaja ubojstva koja su počinjena u periodu 2012. i 2013. godine.

Ljubavni trokut

Za Čabarkapu mediji u Srbiji navode da je dospio u javnost kada se našao u ljubavnom trokutu s fitness instruktoricom i bivšom reality sudionicom Ljubom Pantović i njenom kćerkom Aleksandrom Subotić. Kako navode, Čabarkapa je bio u vezi s Ljubom, a kada je ona 2013. ušla u reality, on je započeo romansu s njenom tada maloljetnom kćerkom, koja je s njim i zatrudnjela.

/HMS/

error: Content is protected !!