U skupini H kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru Hrvatska i Rusija predvode ljestvicu sa po 16 bodova, šest više od trećeplasirane Slovenije.

Vatreni i Zbornaja vode ‘mrtvu trku’ u kvalifikacijama u kojima se igra još tri kola. Nakon odlične utakmice na Cipru i pobjede od 3:0 hrvatsku nogometnu reprezentaciju u ponedjeljak čeka domaći okršaj u Gradskom vrtu protiv Slovačke, dok Rusi nakon minimalnog slavlja nad Slovacima u Kazanju idu na teško gostovanje u Maribor motiviranim Slovencima koji su nakon uvjerljive pobjede nad Maltom (4:0) još uvijek u igri za SP.

U Katar će se izravno plasirati samo pobjednik skupine, dok drugo mjesto donosi doigravanje. Nakon utakmica u Osijeku i Mariboru preostaje još dva kola za odigrati, a ključnu ulogu u raspletu skupne mogla bi imati zadnja utakmica u kojoj 14. studenoga u Splitu igraju upravo Hrvatska i Rusija. Rujanski dvoboj Vatrenih i Zbornaje u Moskvi završio je bez pogodaka.

No, prije splitskog dvoboja s Rusima, valja dobiti Slovake, a potom i Maltu u gostima 11. studenog. Ruska izabrana vrsta nakon gostovanja u Sloveniji dočekuje Cipar, a potom stiže na Poljud.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!