Goran Lajić (30) i Bogdan Davidović (26), obojica iz Gradiške, uhićeni su zbog sumnje da su 30. rujna bacili dvije ručne bombe u dvorište jedne privatne kuće u Vrbaškoj kod Gradiške a privedena je i njihova poznanica Rada Derajić (47), saznaje “Glas Srpske”.

Njima su lisice stavljene na ruke u petak nakon opsežne policijske akcije. Tom prilikom pretresene su i četiri lokacije koje su osumnjičeni koristili. U kući uhićene žene pronađeni su dijelovi vojničkog naoružanja.

Lajić i Davidović su bliski prijatelji Derajić, koja im se navodno požalila na bivšeg zeta i njegovu obitelj.

-Kazali su da su željeli pomoći prijateljici i da je zaštite. Ona je znala da imaju kod sebe bombe, ali je tvrdila da nije bila upoznata da će ih baciti na imanje njenog bivšeg zeta – ispričao je izvor blizak istrazi.

U noći kada se dogodila eksplozija u kući oštećenih su bili žena i njena dva sina. U napadu je eksplodirala samo jedna bomba koja je oštetila objekte i parkirane automobile u dvorištu. Povrijeđenih na sreću nije bilo.

Navodno su Davidović i osumnjičena Derajić bili u ljubavnoj vezi, što bi mogao biti dodatni razlog za ovaj napad.

U Policijskoj upravi Gradiška potvrdili su, ne iznoseći detalje, da dvojicu muškaraca sumnjiče da su 30. rujna pješke i neopaženo došli do jedne obiteljske kuće u Vrbaškoj i bacili dvije ručne bombe M-75.

Lajić i Davidović su već bili poznati policiji u ovom gradu. Obojica su osuđivana zbog različitih krivičnih djela. Davidović se pred sucima našao zbog razbojništva i napada na službenu osobu u vršenju službene dužnosti, a njegov prijatelj Lajić osuđivan je zbog krađa i nanošenja teških tjelesnih povreda.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!