Okružni sud Banja Luka odredio je pritvor direktoru dobojske Bolnice “Sveti apostol Luka” Mladenu Gajiću zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj u postupcima javne nabavke medicinske opreme za vrijeme panedmije virusa korona.

Pritvor je određen na prijedlog Republičkog javnog tužiteljstva, a osumnjičenom je na teret stavljeno kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlasti, objavljeno je na internet stranici Okružnog suda Banja Luka.

Gajić se sumnjiči da je, koristeći izvanrednu situaciju proglašenu na teritoriju Republike Srpske zbog epidemiloške situacije, zajedno i po prethodnom dogovoru, pribavio znatnu imovinsku korist pravnom licu “Travel for fan” iz Banje Luke na štetu proračunskih sredstava u postupcima javnih nabavki medicinske opreme, iako ovo pravno lice nije registrirano za promet medicinskom opremom.

Tužitelj je predložio pritvor zbog osnovane bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsificirati dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, kao i da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, sučesnike ili prikrivače.

Ova mjera predložena je i zbog težine kaznenog djela, načina izvršenja ili posljedica kaznenog djela i kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Gajić je uhićen prije dva dana, kada i direktor tvrtke  “A.R.M.S. sistemi” Vladimir Vuletić, kojem nije određeno zadržavanje, jer je ispoljio simptome virusa korona.

Dalje postupanje ovisit će od rezultata testa i njegovog zdravstvenog stanja.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!