Zadovoljan sam utakmicom protiv Cipra, a protiv Slovačke moramo biti maksimalno koncentrirani i uzeti sva tri boda, izjavio je pomoćni trener izbornika Zlatka Dalića Ivica Olić na virtualnoj konferenciji za novinare održanoj u subotu. 

“Bilo je puno lijepih prilika i moram priznati da smo zbilja zadovoljni. Stvarali smo šanse, bili kreativni. Realizacijom nisam zadovoljan, ali napadačkim dijelom utakmice protiv Cipra jesam”, kazao je Olić.

“Trebalo je odraditi tu utakmicu jer i ona nosi tri boda. Znali smo da će Cipar držati rezultat, da će se ‘bacati na glavu’ sve dok utakmica ne bude rezultatski riješena. Tako je i bilo do 2-0. Poslije utakmice smo pogledali snimku i Cipar može biti sretan što je izgubio samo sa 3-0”, dodao je, osvrnuvši se na nadolazeći susret protiv Slovačke koji se igra u utorak .

“Slovačka je porazom od Rusije izgubila ambicije za prvo ili drugo mjesto. Možda neće biti motivirana i očekujemo promjene u njenom sastavu. Vjerujem da će izbornik dati priliku drugim igračima s obzirom na to da su im šanse gotovo nikakve. Ne kažem da će biti opuštanja, to zna nekad biti i opasno jer se radi o reprezentaciji koja ima kvalitetu.  Moramo biti maksimalno koncentrirani i uzeti sva tri boda. Vidimo da to i Rusija radi i moglo bi se dogoditi da zadnja utakmica u studenom odlučuje o direktnom putniku u Katar. Idemo protiv Slovačke na tri boda, uz publiku koja će nas nositi do pobjede”, istaknuo je.

“Posljednje tri, četiri utakmice smo odigrali sjajno i atmosfera u momčadi je preslika onog što se događa na terenu. Slovenija nam može pomoći u tome, ali držimo sve u svojim rukama”,  te je izrazio zadovoljstvo činjenicom da dobro ide prodaja ulaznica u Osijeku što zbnači da će Vatreni imati dobru potporu s tribina. 

Nakon pobjede protiv Cipra Hrvatska je vodeća u skupini H sa 16 bodova koliko ima i drugoplasiran Rusija, ali Hrvatska ima bolju gol razliku. Utakmica protiv Slovačke se igra u ponedjeljak, 11. listopada u Osijeku s početkom u 20.45 sati.

Olić se osvrnuo debitante u reprezentaciji Josipa Stanišića, koji je sinoć odlično odigrao, i mladog U-21 reprezentativca Luku Sučića koji je pozvan umjesto Matea Kovačića.

“Do početka ove sezone Stanišić je igrao u drugoj Bayernovoj momčadi, no nametnuo se, odigrao nekoliko dobrih utakmica za Bayern. Nismo se dugo dvoumili kad se ukazala prilika i kad je on odlučio igrati za Hrvatsku. Bilo je samo pitanje trenutka kad će dobiti šansu. Ozljedom Juranovića upao je u prvih 11. Osim par pogrešaka na početku, vidjeli smo da se oslobodio i odigrao dobru utakmicu”, prokomentirao je Olić.

Zbog žutog kartona Kovačić će propustiti utakmicu protiv Slovačke pa je izbornik Dalić pozvao Luku Sučića.

“Dugo je pod radarom i prošlo okupljanje smo razmišljali o njemu. Konkurencija u veznom redu je jako velika, nije se lako izboriti za nastup u njoj. Pozvan je u reprezentaciju zbog sjajnih igara u klubu i mladoj reprezentaciji. Zaobiđu li ga ozljede, bit će sjajan”, rekao je.

I na kraju je na pitanje razmišlja li o trenerskoj karijeri Olić odgovorio da je sada fokusiran na odlazak u Katar  i da će poslije SP-a vidjeti.

 “Jedino što me u ovom trenutku zanima jest da se Hrvatska kvalificira na Svjetsko prvenstvo u Katar. Sad sam koncentriran isključivo na reprezentaciju, na ovaj kvalifikacijski ciklus i na cilj koji ćemo, nadam se, vrlo brzo dohvatiti. Za moju trenersku karijeru ima vremena, poslije Katara ću razmišljati što i kako dalje”, zaključio je Olić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!