Rano ujutro po hrvatskom vremenu, treći put borit će se Tyson Fury i Deontay Wilder.

Njihov prvi meč 2018. završio je neriješeno. Wilder je tada bio branitelj naslova, a većini ljubitelja boksa bilo je jasno da je Furry bio bliži pobjedi. No ono što nije uspio u prvom, jest u drugome meču. 

“Kralj cigana” prošle je godine u Las Vegasu nokautirao “Brončanog Bombardera”, osvajača olimpijske bronce u Pekingu i oduzeo mu pojas. Bio je to prvi poraz 35-ogodišnjaka iz Alabame u 42. meču karijere. S druge strane Furry je u 30 mečeva neporažen.

Prije dva dana odrađeno je vaganje na kojem veliku prednost u težini ima 33-godišnji Fury, branitelj naslova. 

Fury ima 125.65 kilograma, a dvije godine stariji Wilder ima 107.95 kilograma. Zanimljivo, ovo je obojici rekordna težina s kojom ulaze u ring. 

Kladionice podršku daju Furyju, koji brani naslove prvaka teške kategorije po WBC-ju i The Ringu. Osim kladionica uz Furyja su IbrahimovićAdesanyaThe Undertaker.

Karizmatični Tyson Fury uživa veliku podršku među svjetski poznatim osobama. Izuzev gore navedenih, riječi podrške uputili su i Jorge MasvidalRio FerdinandGary Lineker i brojni drugi.

Legendarni švedski nogometaš uputio je nešto dužu poruku, a između ostalog rekao je: 

-Tyson Fury, moj prijatelju. Nadam se da si dobro i da je tvoja obitelj dobro. Želim ti sreću, iako ju ne trebaš. Nastavi stvarati povijest, inspiracija si svima. Želim ti sve najbolje, gledat ću borbu i nadam se da ću uživati.

UFC-ov prvak srednje kategorije Israel Adesanya također je dobio priliku poslati podršku ”Gypsy Kingu”:

-Radio si ovo nebrojeno puta, znaš što trebaš učiniti. Ovo će biti jedna od najboljih trilogija u povijesti boksa. Slušao sam tvoj intervju kod Ariela i to je bila jedna od najiskrenijih i najizravnijih stvari koje sam slušao kada su borci u pitanju. Nastavi se boriti za one koji nemaju platformu da progovore o svojim problemima. Mi ćemo pričati za njih.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!