Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je spreman razgovarati s bilo kojim domaćim političarem u BiH, ali bez prisustva stranaca.

Dodik je istakao da nije točna tvrdnja lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odbio sastanak sa njim.

“Prije dva dana je netko primijetio izjavu Izetbegovića, koji je rekao da je odbio sa mnom neki sastanak. To, naravno, nije točno. Istina je da je u okviru ambasadora Europske komisije zatraženo da Izetbegović posreduje i organizira sastanak mene, Izetbegovića i Čovića”, rekao je Dodik novinarima u Novoj Topoli kod Gradiške, prenosi Srna.

On je naveo da pristaje na ovaj sastanak samo pod uvjetom da nema nikoga od stranaca i dodao da je vjerojatno Izetbegović odbio taj sastanak.

“Ja nisam zakazivao nikakav sastanak. Ja ne znam što je Izetbegoviću, mada ne bježim od toga da razgovaramo, ali ne u atmosferi, ne u kapacitetu stranaca koji su ovdje sve svoje pokazali prema Srbima”, rekao je Dodik.

Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, ukazao da stranci nisu dobronamjerni prema Srbima i Republici Srpskoj.

“Ponašaju se podsmješljivo i ignoriraju sve probleme na koje smo ukazivali u vezi sa Ustavnim sudom BiH i visokim predstavnikom. Oni i dalje smatraju da trebaju upravljati nama. Ja to odbacujem i zato nisam htio da se u jednom aranžmanu koji kreiraju stranci nađem ni s kim”, naglasio je Dodik.

On je istaknuo da ne zove na sastanke, ali će prihvatiti svaki poziv Izetbegovića, Čovića i bilo koga od lidera radi razgovora o aktualnoj situaciji u BiH, ali bez stranaca.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!