Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i dvoboj sa Slovačkom koji se igra sutra u Osijeku.

Dvoboj sa Slovacima najavili su na konferenciji za medije kapetan Luka Modrić i izbornik Zlatko Dalić. Prvi je krenuo Modrić:

– Utakmica u Bratislavi je bila dosta teška uz nas, ali uspjeli smo pobijediti, bilo je važno da uzmemo ta tri boda. Sutra nas isto očekuje teška utakmica protiv ekipe koja je dosta dobra i voli igrati nogomet. Vjerujem da ćemo biti pravi kao što smo bili prošli mjesec i protiv Cipra, iako je Slovačka teži protivnik. Vjerujem da ćemo uz publiku doći do tri boda, rekao je Modrić.

Osvrnuo je na rasplet skupine i poziciju Slovačke koja je sada u teškoj situaciji za plasman na Svjetsko prvenstvo.

– Ne treba nas puno brinuti situacija Slovačke, ali to ništa ne govori, da nisu kvalitetna ekipa. Imamo veliki respekt prema njima, mi trebamo gledati sebe i uzeti ta tri boda koja bi nas približila našem cilju, ustvrdio je Modrić.

– Ekipa je napravila veliki posao, osvojili smo sedam bodova u tri teške utakmice, igrali smo na visokom nivou, a tada je i atmosfera je odlična. Ali sama igra je ohrabrenje i trebamo nastaviti tako, rekao je Modrić te još jednom pohvalio atmosferu u Osijeku.

– Vidi se da nas ljudi ovdje vole, dodao je.

Modrić protiv Cipra nije iskoristio kazneni udarac pa je dobio i pitanje kako će reagirati ako će u sljedećoj utakmici biti dosuđen kazneni udarac za Hrvatsku.

– Opet sam spreman preuzeti odgovornost ako izbornik to odluči, kratko je odgovorio.

Hrvatski kapetan komentirao je i nominaciju za Zlatnu loptu.

– Lijepo je opet biti nominiran, to je najposebnija individualna nagrada, sama nominacija je izuzetna čast i priznanje za moje igre, zaključio je Modrić.

Dvoboj sa Slovačkom na stadionu Gradski vrt na rasporedu je u ponedjeljak 11. listopada u 20.45.

Hrvatska je na vrhu naše skupine, ima 16 bodova, kao i druga Rusija. Treća je Slovenija s 10 bodova, četvrta Slovačka s devet, dok su na dnu Malta i Cipar s po četiri boda.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!