Nakon uspješnog prikazivanja dugometražnog filma The two Popes (Dvojica papa) i filma Papa Franjo – čovjek od riječi, argentinski se Papa ponovno vraća na ekrane u novoj seriji na Netflixu

Papa Franjo uskoro će se moći gledati u novoj dokumentarnoj seriji na streaming servisu Netflix. Kako je objavio portal Sky / tg24 i Papin povjerenik Antonio Spadaro, papa Franjo se u njemu izražava o odnosima između generacija. Serija će se prvi put predstaviti na Rome Film Fest-u od 14. do 24. listopada, a od Božića se može gledati i na Netflixu, prenosi Vatican News. 

U četverodijelnoj seriji Stories of a Generation con Papa Francesco žene i muškarci stariji od 70 godina mladim filmašima, mlađima od 30 godina, progovaraju o univerzalnim životnim pitanjima. Epizode su naslovljene: Ljubav, Snovi, Borbe i Posao. U njima se, među ostalim, pojavljuju američki redatelj Martin Scorsese i stručnjakinja za proučavanje ljudskog ponašanja Jane Goodall. Životna iskustva pojedinaca i parova iz svih dijelova svijeta djelomično se nadopunjuju razgovorima koje Spadaro vodi s Papom. Spadaro, glavni urednik isusovačkog časopisa La Civiltà Cattolica, postao je poznat jer je nakon konklava vodio prvi dugi intervju s papom Franjom.

Ova streaming usluga već je ranije ponudila igrani film Dvojica papa o papi Franji i njegovom prethodniku Benediktu XVI. Film je izišao 2019. godine. U izmišljenoj priči Anthony Hopkins (Kad jaganjci utihnu) glumi papu Benedikta a Jonathan Pryce (Igra prijestolja) argentinskog kardinala Jorgea Maria Bergoglia, kasnijeg papu Franju. Pravi papa Franjo već je 2018. godine nastupao u filmu Papa Franjo – čovjek od riječi njemačkog redatelja Wima Wendersa.

Današnji je Rimski biskup, zbog svoje komunikativnosti i blizine ljudima, zanimljiv umjetnicima. Često je tema čak i na uličnim grafitima po Rimu i drugim gradovima. On pak radije voli realnost, odnosno žive susrete i razgovore, što ima priliku ponuditi i najavljena dokumentarna serija o starijim osobama i njihovim svjedočanstvima, navodi KTA.

Izvor:KTA

error: Content is protected !!