Nakon šest godina izbivanja s glazbene scene, Adele se vratila s novim singlom, a šuška se da je u izradi i njezin novi album. Tom prigodom dala je intervju za američki Vogue u kojem je otkrila da se boji kako će završiti kao legendarna Amy Winehouse – – piše magazin Gloria.

Naime, Adele je, kaže, oduvijek imala sklonost k alkoholu te ju je strah da će se izmaknuti kontroli, baš onako kako se dogodilo Amy, koja je preminula sa samo 27 godina.

“Postajala sam slavna upravo tada kada je Amy preminula. I gledali smo je kako umire pred našim očima. Oduvijek sam bila u bliskom odnosu s alkoholom. Bila sam njime fascinirana jer alkohol je ono što je mog tatu držalo podalje od mene. Zato sam uvijek željela znati što je tako posebno u njemu”, otkrila je Adele.

Glazbenica je, dodaje, počela svirati gitaru upravo zbog Amynog prvog albuma Frank objavljenog 2003. godine.

“Ona mi znači najviše od svih umjetnika. Zato što je bila Britanka. Zato što je bila nevjerojatna. Zato što se mučila. Zato što je bila tako smiješna”, opisala je Adele svog idola.

Amy Winehouse je s albumom prvijencem postigla komercijalni uspjeh jer je njezin vokal inspiriran jazzom osvojio obožavatelje prije objavljivanja njezinog drugog albuma Back To Black tri godine kasnije. No, dok se uspinjala stepenicama slave, otkrila je i neke druge demone – alkohol, drogu i poremećaje u prehrani, koji su pridonijeli njezinoj preranoj smrti.

Adele je u intervjuu također otkrila kako joj je u jednom trenutku postalo nelagodno jer joj je teret slave bio pretežak pa je razmišljala da potpuno napusti glazbu. U međuvremenu je rodila sina Angela (8) koji ju je, baš kao i bivši suprug Simon Konecki, zapravo spasio od letargije. Simon i Adele upoznali su se 2011., vjenčali 2016., a razveli su se 2021. Ipak, i dalje su u dobrim odnosima.

DUGO IŠČEKIVANI POVRATAK

Adele je na svojim profilima na društvenim mrežama objavila teaser za novi hit singl “Easy On Me”, čime je potvrdila da se vraća na glazbenu scenu. U teaser videu, koji je sniman u crno-bijelom koloru, vidimo kako Adele ubacuje kazetu u svoj auto-radio te počinje voziti uz glazbu, dok vjetar odnosi njezine notne zapise kroz otvoren prozor automobila.

S obzirom na to da je svaki njezin dosadašnji album bio nazvan po njezinoj dobi, odnosno tada kada ga je snimala, najnoviji bi se mogao zvati “30”. Ipak, u intervjuu za Vogue rekla je da on neće sadržavati pjesme kao inače u kojima govori o propalim ljubavima, žalovanjima i negativnim osjećajima. A što možemo očekivati od Adele, vidjet ćemo i čuti 15. listopada, kada izlazi njezin novi singl – piše magazin Gloria.

PIŠE GLORIA

error: Content is protected !!