Menadžer engleskog premierligaša Newcastle Uniteda Steve Bruce (60) idućeg tjedna će dobiti otkaz uz 8.5 milijuna eura otpremnine, prenose britanski mediji.

Novi vlasnici “Svraka”, investicijski fond iz Saudijske Arabije na čijem je čelu princ Mohammed Bin Salman, žele već na prvoj utakmici, u nedjelju protiv Tottenhama imati novog menadžera.

Otočki mediji posljednjih dana spominju tri moguća kandidata za klupu Newcastle Uniteda, a to su Švicarac Lucien Favre, Sjeverni Irac Brendan Rodgers i Englez Steven Gerrard.

Favre je posljednji posao imao na klupi Borussije Dortmund, a vodio je i Nicu, Borussiju Moenchengladbach, Herthu i nekoliko švicarskih klubova. Od prosinca prošle godine je bez posla nakon što je u Dortmundu dobio otaz. Rodgers trenutačno vodi Leicester City, dok je Gerrard od 2018. za kormilom Rangersa.

Na St. James Parku bi uskoro trebali imenovati i novog izvršnog direktora i sportskog direktora, a u siječnju, kada kreće zimski prijalazni rok, će bitno osnažiti i momčad.

Newcastle, koji je 14 godina bio u vlasništvu Mikea Ashleyja, kupio je konzorcij koji se sastoji od saudijskog investicijskog fonda, PCP Capital Partnersa i braće Davida i Simona Reubena.

Dosadašnji vlasnik “Svraka” prodao je klub za 305 milijuna funta, Saudijci će sada držati u rukama 80 posto dionica, a Amanda Staveley i njezina tvrtka PCP Capital, kao i braća Reuben imat će po 10 posto.

Trenutačno se “Svrake” nalaze na 19. mjestu sa tri boda osvojenih u prvih sedam kola.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!