Policija je na području Kastva uhitila i kazneno prijavila 55-godišnjeg državljanina Kosova, kojeg sumnjiči da je počinio seriju provala u ugostiteljske objekte, odnosno 57 kaznenih djela, od kojih 54 teške krađe, dvije krađe te kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja te uz kaznenu prijavu, 55-godišnji državljanin Kosova predan je pritvorskom nadzorniku, izvijestili su iz Primorsko-goranske policijske uprave.

Policija je osumnjičenog pronašla 8. listopada te je priveden na kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je obavljena pretraga doma i drugih prostorija u Kastvu, gdje je osumnjičeni neprijavljeno boravio.

Sumnja se da je kaznena djela počinio od 9. svibnja do 8. listopada ove godine, najviše na liburnijskom području – u Lovranu, Ičićima, Mošćeničkoj Drag i Opatiji.

Krađe je počinio i u Rijeci, uglavnom u četvrti Kantrida te na delničkom području, a nekoliko kaznenih djela je počinioje i na području Bakra, Kostrene, Kraljevice, Viškova, Matulja, Kastva, Krka i Crikvenice.

Provaljivao je u većini u ugostiteljske objekte iz kojih je otuđivao novčane pologe i utržak te u trgovine, ribarnice, frizerske salone, cvjećarnice, urede i druge objekte.

U nekoliko navrata počinio je i do desetak provala u jednom danu.

Osim novca, otuđio je nekoliko mobitela, cigarete, prijenosno računalo, a osim vlasnika tvrtki ili obrta, oštetio je i dvije hrvatske državljanke kojima je, iskoristivši njihovu zauzetost na poslu, otuđio novčanike s novcem, ispravama i drugim osobnim stvarima.

Jednoj osobi ukrao je bicikl vrijedan desetak tisuća kuna.

Na otoku Krku je, pak, otuđio osobno vozilo marke Ford, koje je neovlašteno koristio i potom ostavio.

Počinjenjem pojedinih kaznenih djela otuđio je novac i druge predmete u rasponu od 100 kuna do gotovo 38.000 kuna, a sveukupna materijalna šteta cijeni se na najmanje 144.500 kuna, naveli su iz policije.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!