Vratar belgijske reprezentacije i Real Madrida Thibaut Courtois optužio je UEFA-u da više brine o profitu nego o dobrobiti igrača koji osjećaju da ih se tretira kao “robote”.

Curtois je igrao u obje utakmice Belgije u Ligi nacija u zadnjih par dana, uključujući i nedjeljni susret za treće mjesto protiv Italije.

– To je utakmica za novac, moramo biti iskreni oko toga, izjavio je Curtois za Sky Sports.

– Igrali smo je samo zato jer je za UEFA-u to dodatni novac i zato jer je to još jedna utakmica na TV-u. OK, za nas je to dobra utakmica jer je bila protiv Italije i dobra je za Italiju jer je bila protiv Belgije, ali pogledajte koliko su momčadi promijenile igrača – i da su Italija i Belgija bile u finalu drugi bi igrali.

Belgijski napadači Eden Hazard i Romelu Lukaku nisu igrali u nedjelju kada je Italija pobijedila 2-1 jer su imali problema s mišićima nakon polufinalne utakmice protiv Francuske tri dana ranije.

– To samo pokazuje da igramo previše utakmica, nastavio je Courtois i nastavlja: – Sljedeće godine imamo Svjetsko prvenstvo u studenome i možda ćemo opet morati igrati prvenstvene utakmice do kraja lipnja. Bit ćemo ozlijeđeni i nitko više ne brine o igračima.

– Nakon duge sezone morat ćemo opet igrati četiri utakmice Lige nacija i imat ćemo dva tjedna odmora, što nije dovoljno da igrači mogu nastaviti igrati 12 mjeseci na najvišoj razini, upozorio je.

– Ako ništa ne kažemo, sve će ostati isto. Oni (UEFA) mogu biti ljuti jer su neki klubovi osnovali Superligu, ali ne brinu o igračima nego samo o svojim džepovima, istaknuo je.

FIFA predlaže promjene u kalendaru natjecanja, prema kojima bi se svjetska smotra održavala svake dvije godine umjesto svake četiri kao do sada.

– Čuli ste da žele da se europsko i svjetsko prvenstvo izmjenjuju svake godine. Kada ćemo se onda odmarati? Nikada!, upozorio je belgijski vratar.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!