U susretu osmog kola H skupine kvalifikacija za SP 2022. godine, reprezentacija Hrvatske je u Osijeku pred 9.926 gledatelja odigrala 2-2 protiv Slovačke ispustivši prvo mjesto u skupini nakon što je Rusija pobijedila Sloveniju sa 2-1. Nakon utakmice prokomentirao ju je na konferenciji za novinare izbornik Zlatko Dalić.

– Nemam nikakvu zamjeru našim igračima, trudili su se i pokušavali sve. Primili smo prelagano dva gola, ono što nam šest kola nije ulazilo sad nam je olako ušlo. Imali smo dosta situacija za gol. Ostaje bod, očekivali smo tri, no to nam puno ne mijenja situaciju, ostaje ta zadnja utakmica u Splitu koja će odlučivati.

Olako smo primili dva gola:

– Centaršut u pet metara, morali smo to pokupiti, a drugi kontra, to smo morali zaustaviti, primili smo dva gola iz dva šuta, to nije dobro. 

Koliko je zadovoljan mladim igračima?

– Svi su dali sve od sebe, i zamjene su unijele novu energiju. Vidjelo se da dvojica ili trojica nisu na nivou na kojem su trebali biti.  

Što kaže na poništeni gol?

– Emocije su nas ponijele, pa nas spusti na zemlju. Zaslužili smo taj treći gol, željom i htijenjem, zato mi je žao da n nije priznt. Nisam vidio, ne znam o čemu se radi. Šteta.

– Deset tisuća ljudi je došlo po ovoj kiši i navijalo, hvala im od srca, Žao mi je zbog njih što nismo do kraja proslavili.

Hrvatska će, čini se, ipak s Rusijom na Poljudu odlučivati o prvom mjestu.

– Imamo mi još Maltu, možda je dobro to što moramo, kad god idemo po nekakav bod to ne bude baš kako treba. Sve je u našim rukama i to je najvažnije, bit će teško, ali nadam se da ćemo u zadnjoj utakmici u Splitu riješiti sve u našu korist. Hvala navijačima u Osijeku, očekujemo istu takvu podršku u Splitu. Vjerujem da možemo napraviti ono što želimo, sve je u našim rukama.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!