Certifikat o potvrdi o cijepljenju, poznat kao COVID-potvrda ili ‘zelena putovnica, stupa na snagu u Italiji 15. listopada i odnosi se na sva radna mjesta – javna i privatna.

Mnogi prosvjednici podigli su stisnute šake ili mahali talijanskim zastavama i uzvikivali “Sloboda!” Na jednom je transparentu pisalo “Maknite ruke od našeg posla”.

Tisuće prosvjednika prošetalo je ovog vikenda rimskom Via Veneto i drugim glavnim ulicama. Mnogi su se sukobili s policijom, u znak prosvjeda protiv vladinog pravila koje zahtijeva da se oni koji žele na radna mjesta moraju se cijepiti ili imati negativni test. Uredba stupa na snagu sljedeći tjedan, piše abcnews.com

Odluka je to donio Mario Dragi, premijer i prvi čovjek talijanske vlade.

Certifikat o potvrdi o cijepljenju, poznat kao COVID-potvrda ili ‘zelena putovnicap, stupa na snagu 15. listopada i odnosi se na sva radna mjesta – javna i privatna. Prosvjednici su prvo održali odobren prosvjed u subotu na trgu Piazza Del Popolo. Potom su prosvjednici napustili golemi trg i sukobili se s policijom dok su se kretali kroz obližnji park Villa Borghese, a zatim niz Via Veneto u neovlaštenom prosvjedu.

Policija u kacigama, sa štitovima i palicama spriječila ih je da prođu ulicom koja prolazi pored ureda premijera Maria Draghija. No, skupina prosvjednika razdvojila se i krenula drugom ulicom u glavnoj rimskoj glavnoj trgovačkoj četvrti koja završava u blizini premijerovog ureda. Policija je formirala liniju, potpomognuta policijskim kombijima i spriječila pristup sjedištu talijanske vlade.

Mnogi prosvjednici podigli su stisnute šake ili mahali talijanskim zastavama i uzvikivali “Sloboda!” Na jednom je transparentu pisalo “Maknite ruke s (našeg) posla”.

Izvor: narod.hr/abcnews.com

error: Content is protected !!