Hrvatski kuglači nastavljaju s odličnim rezultatima na 20. IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne kojem je domaćin Koprivnica.

Nakon što su prvog dana natjecanja hrvatska ženska i muška reprezentacija osvojile ekipna zlata, drugog dana natjecanja hrvatski reprezentativci osvojili su još četiri medalje.

U konkurenciji mješovitih parova B3 Vedran Dumenčić i Ruža Markešić su osvojili zlatnu medalju, dok su drugo mjesto osvojili Željka Peška i Viliam Jelušić.

Zlatnu medalju osvojili su i Ivica Ferenčić i Marija Vidmar u konkurenciji mješovitoj konkurenciji B2, dok su Petra Deša i Stjepan Đunđek bili brončani u mješovitim parovima B1.

Prvog dana natjecanja na EP-u članovi hrvatske kuglačke reprezentacije u sastavu Enver Jusić, Stjepan Đunđek, Sarapa, Ivica Ferenčić, Viliam Jelušić i Vedran Dumenčić osvojili su ekipno zlatnu medalju, dok su u ženskoj konkurenciji slavile Petra Deša, Marija Vidmar i Ruža Markešić.

Europsko prvenstvo traje do 13. listopada, a na njemu će nastupiti 48 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Rumunjske.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!