Eurozastupnik Mislav Kolakušić s govornice Europarlamenta poslao je snažnu poruku “sumnjivim organizacijama” i njihovim odgovornim osobama koji su ga proglasili “lažovom”, između ostalih i Petru Vidovu, glavnom uredniku Faktografa.hr te Oriani Ivković Novokmet, izvršnoj direktorici “Gonga”.

Kaže da u normalnim i uređenim demokracijama pravo na utvrđivanje istine imaju sudovi te je dodao:

“Ograničavanje slobode govora je kazneno djelo, kako u Republici Hrvatskoj, tako i u svim članicama Europske unije. Danas je utvrđivanje istine na društvenim mrežama predano u ruke sumnjivim organizacijama. Podnošenjem kaznene prijave protiv Faktografa, Gonga i Facebooka, te odgovornih osoba radi kaznenog djela ograničavanja govora i javnih nastupa iz članka 127 Kaznenog zakona Republike Hrvatske ostvarujem svoju građansku dužnost”. Prema njemu: – Tko uskrati slobodu govora ili javnog nastupa, slobodu tiska ili drugih sredsatava javnog priopćavanja kaznit će se kaznom zatvora. Obećajem da će svi oni koji provode cenzuru biti kazneno procesuirani. Održao sam svako svoje obećanje, pa ću tako održati i ovo, makar mi trebalo dvadeset godina i više”.

Na udaru Faktografa uglavnom se nalaze hrvatski neistomišljenici globalnih ideja. Nagazili su tako Miroslava Škoru, Igora Peternela za kojeg su ustvrdili da je kreator ideja da je pandemija “globalističko-ljevičarska” zavjera protiv konzervativaca. Na listi za “odstrel” im je bila i Željka Markić i “Narod”.  Faktograf je nagazio i znanog, umirovljenog splitskog profesora Matka Marušića, piše startnews.hr.

Njegov je tekst označio kao neistinit, a Marušić je odgovorio da je Faktograf “novi, moderni oblik UDBA-e” te da oni to rade bez veze. Matka Marušića, splitskog profesora jednako su etiketirali, a on im je uzvratio u Slobodnoj Dalmaciji da: – “Niti imaju pojma, niti znaju, zapravo štite komunističku partiju Kine, kako nije dokazivao da su Kinezi napravili virus, već je dao svoje mišljenje.

Potom je dodao: – “Ja sam neki stari znanstvenik, imunolog. Dosta dobro znam tu imunologiju, znam teoriju evolucije, virusologiju ne baš, to je kasnije nastalo nego što sam ja studirao i učio”, rekao je Marušić te dodao da on misli da su Kinezi napravili virus te da im je pobjegao iz laboratorija.

– Ja imam pravo na mišljenje čak i ako sam u krivu. Ja imam pravo na takvo mišljenje čak i ako sam u krivu. I čak ako mi netko dokaže da sam u krivu pa ću ja prihvatiti”, rekao je Marušić te dodao da mu nitko nije dokazao da je u krivu, a da je Faktograf rekao da je u krivu i nazvao virusologa koji nije rekao da je Marušić u krivu, kazao je Slobodnoj Dalmaciji prof. Marušić.

Zadnju sličnu objavu imao je prof. dr. sc. Gordan Lauc, član Znanstvenog savjeta RH za borbu protiv Covida koji se također založio za ukidanje covid putovnica. Zanimljivo, njega još uvijek nisu stavili u Faktografu na dnevni red. 

 Izvor: narod.hr/startnews.hr

error: Content is protected !!