Hrvatska plivačka reprezentacija nastupila je u Budimpešti na mitingu iz serije Svjetskih kupova u 25-metarskim bazenima izborivši dva finalna nastupa, dva apsolutna rekorda Hrvatske i jedan mlađeseniorski rekord Hrvatske.

Hrvatska plivačica Meri Mataja osvojila je peto mjesto u finalu discipline 50 metara prsno s novim hrvatskim rekordom 31.13.

Mataja je u kvalifikacijama isplivala rezultat 31.50, a u finalu je bila 37 stotinki brža, ali to nije bilo dovoljno za broncu koju je osvojila, četiri stotinke brža, Amerikanka Emma Weber.

Novi hrvatski rekord postavila je i Jana Pavalić u disciplini 50 m leptir s vremenom 26.34 zauzevši deveto mjesto.

Za finale discipline 200 m prsno izborila se Ana Blažević koja je u kvalifikacijama isplivala rezultat 2:24.51 i tako postavila novi mlađeseniorski rekord Hrvatske. U finalnoj utrci Ana je završila na šestom mjestu s rezultatom 2:25.16.

Hrvatska je na ovogodišnjem Svjetskom kupu imala 11 predstavnika: Bornu Kišasondija, Lovru Serdarevića, Jeru Hribara, Marija Šurkovića, Karla Perčinića, Klaru Bošnjak, Anu Blažević, Leu Gerard, Niku Špehar, Janu Pavalić i Meri Mataju, te trenere Klaru ŠiljegIvicu Đonija Androića i Lovrenca Franičevića.

– Imajući u vidu da je plivačka sezone tek počela, zadovoljni smo rezultatima naših reprezentativaca postignutim na Svjetskom kupu u Budimpešti odakle se vraćamo sa dvije finalne utrke, dva apsolutna rekorda Hrvatske i jednim mlađeseniorskim rekordom Hrvatske. Ovo natjecanje svakako je nagovještaj da hrvatsko plivanje ima potencijala i da nas čeka zanimljiva plivačka sezona, naglasio je izbornik hrvatske plivačke reprezentacije Domagoj Zajec.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!