Novinarka i savjetnica bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Mirjana Hrga je na svom Facebook profilu napisala kako svi koji misle da je policija neprimjereno postupila, kada je upotrijebila nedozvoljenu silu, trebaju u svoje kuće da udome migrante.

“Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno štiteći granicu RH od ilegalnih ulazaka, predlažem da se jave MUP-u i u svojim kućama udome i odgovaraju za daljnje postupanje tih migranta. Ja ne želim da ilegalno ulaze u moju zemlju i bez ikakvog smisla skitaju ulicama naših gradova, obzirom na to da na ovaj način kako su to zamislili, ni u jednu drugu zemlju neće ući”, napisala je Hrga.

Podsjetimo, prošlog tjedna objavljene su snimke na kojima se vidi da hrvatski policajci odjeveni u jakne bez policijskih obilježja pendrecima udaraju migrante. Zbog tog događaja trojica interventnih policajaca udaljena su s dužnosti te će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina je izvijestio novinare u Ravnateljstvu policije da je odmah po objavljivanju snimke, koja prikazuje maskirane osobe kako tuku i tjeraju migrante preko granice, osnovan stručni tim te su kolege iz Ravnateljstva policije i službe za unutarnju kontrolu upućeni na lokaciju događaja. Ubrzo su došli do saznanja da su osobe sa snimke službenici interventne policije.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!