Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine starosti u utorak nastavlja kvalifikacije za EP 2023.

Nakon teške utakmice protiv Norveške u kojoj su mladi Vatreni slavili 3:2 u Varaždinu, u utorak ih čeka gostovanje kod Azerbajdžana.

– Bit će teško protiv Azerbajdžana, pogotovo tamo, no ako ćemo mi biti pravi kao što smo bili protiv Norveške svih 90 minuta, mislim da ćemo odnijeti sva tri boda, rekao je mladi hrvatski reprezentativac Roko Šimić, strijelac u pobjedi protiv Norvežana. 

– Najviše što volim na svijetu raditi je da pomažem ekipi, to mi je nešto najdraže. Zabijam golove, osjećaj je nevjerojatan, ali uz pomoć ekipe ne bi to sve bilo moguće, rekao je član RB Salzburga kojega zadnjih dana uspoređuju s Mandžukićem i Pašalićem.

– Oni su imali jako dobru karijeru, zato sam jako sretan što me uspoređuju s takvim igračima. Dug je put, mislim da se još moram dokazivati iz dana u dan i nadam se da ću jednoga dana imati karijeru kao njih dvojica, rekao je Šimić.

Osamnaestogodišnji Roko Šimić, sin bivšeg Vatrenog Darija Šimića, na posudbi je u FC Lieferingu, a član je austrijskog RB Salzburga s kojim je produžio ugovor do 2025.

– Puno mi to znači, vidi se da vjeruju u mene, da očekuju od mene rad kao do sada i neću prestati. Rekao sam da sam tek na početku, dajem sve od sebe svaku utakmicu i svaki trening, izjavio je mladi Šimić.

Šimićev najbolji prijatelj je njegov suigrač u mladoj reprezentaciji Lukas Kačavenda, koji također vjeruje u dobar rezultat protiv Azerbajdžana.

– Dosta smo kvalitetniji od njih, ali svako gostovanje nosi svoje zamke i sigurno neće biti lako. Ako u utakmicu uđemo kako trebamo, dobit ćemo, rekao je napadač zagrebačke Lokomotive Kačavenda.

Upitan o svom odnosu s dugogodišnjim suigračem kako u klubovima, tako i reprezentaciji Rokom Šimićem Kačavenda je odgovorio:

– Roko i ja smo počeli zajedno igrati još u Kustošiji i tada smo bili nerazdvojni. Kasnije smo se ponovno našli zajedno u Lokomotivi i već sedam-osam godina igramo zajedno i najbolji smo prijatelji. Nakon toliko godina logično je da u svakom trenutku znamo gdje se onaj drugi nalazi na terenu, rekao je Kačavenda.

Svoju povezanost s njim komentirao je i Roko Šimić.

– Kad sam odlazio u Salzburg, bilo mi je jako teško odvojiti se od Lukasa, ali kada dođem u Zagreb više vremena provodim s njim nego s obitelji, rekao je Šimić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!