Iako ovaj kolač češće radim u obliku kolača, originalan recept kojeg sam davno pronašla u maminoj bilježnici bio je pod nazivom Torta s jabukama i šlagom pa sam ju u ovom obliku odlučila zabilježiti u svom online kutku. 🙂

Mekani biskvit, lagana voćna krema s jabukama i pudingom od vanilije te ukusan RUF šlag savršena su kombinacija za ukusnu tortu!

Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

Biskvit

4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
80 g glatkog brašna
½ paketića praška za pecivo
80 ml vruće vode
40 ml ulja

Nadjev s jabukama

1, 2 L vode
100 g šećera
1 vanilin šećer
4 praška za puding s okusom vanilije
6 većih jabuka

Ostalo

1 paket RUF šlag kreme
300 ml hladnog mlijeka

Priprema

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žutanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Žutanjcima dodajte vodu i ulje pa još kratko miksajte. Na kraju lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo.

Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26-28 cm) obložen papirom za pečenje i pecite 20-25 minuta na temperaturi od 160 °C. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!