Zadnjih dana u Bosni i Hercegovini temperature zraka bile su znatno niže u odnosu na temperature zraka za ovo doba godine. Zabilježene su veće količine kiše, a snijeg je zabijelio najveće bh. planine.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda i u iduća dva dana ne očekuje se bitnija promjena vremenskih prilika. Biti će oblačno s kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Na planinama moguć je i slab snijeg.

Od četvrtka, 14. listopada, prognozira se stabilizacija vremenskih prilika. Uz prestanak padavina i postupno smanjenje oblačnosti, doći će i do blagog pada temeprature zraka.

Više sunčanih intervala moguće je na krajnjem jugu zemlje. Minimalne jutarnje temperature zraka tijekom većeg dijela tjedna varirat će od 2 do 8 stupnjeva u Bosni, na jugu zemlje do 12 stupnjeva. Najviše dnevne temperature između 7 i 12, u Hercegovini do 15 stupnjeva.

U vremenu od 18. listopada pa do kraja prognoznog vremena očekuje se promjenjivo vrijeme s povremeno slabom kišom. Na jugu zemlje promjenjivo oblačno i djelimično sunčano.

Temperature zraka u blagom porastu. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 5 i 10 u Bosni, do 14 stupnjeva u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 11 i 16 u Bosni, na jugu Hercegovine do 18 stupnjeva.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!