Išli smo u privatnu kliniku u Novom Sadu na vantjelesnu oplodnju jer pet godina nismo mogli dobiti dijete. Rodila nam je sina, ali ga je, nažalost, vidjela samo na slici. Vjerovala je da će se oporaviti i da će se uskoro igrati sa njim… Evo, ja sada ne znam ni kud ću ni što ću. Stalno mi se u glavi vrti isto pitanje: „Bože, što nisi uzeo mene?! Zašto nju?! Kako će dijete sada bez majke?!”

Ovako kroz suze priča Dalibor I. iz okoline Aranđelovca čija je supruga S. I. (33), koja je bila zaražena koronavirusom, u nedelju umrla u KBC „Dragiša Mišović“. Ni ona, kao ni druge trudnice i porodilje koje su nedavno umrle, nisu bile cijepljene, piše Blic.

-Zarazila se prije tri tjedna. Dobila je temperaturu. Odmah smo je vodili kod liječnika. U Aranđelovcu su potvrdili da ima koronu i poslali je na kućno liječenje. Pet dana se mučila sa temperaturom, a onda je u petak uvečer, 1. listopada, dobila gušenje. Počela je da se otvara i prokrvarila je. Sutradan, rano ujutru smo ponovo otišli u bolnicu u Aranđelovcu. Sanitetom su je poslali u „Dragišu Mišović“ – priča Dalibor.

Porođena je carskim rezom istog dana. Tri dana je bila u zgradi gdje je bila i beba. Međutim, s obzirom na to da je bila pozitivna, nisu joj donosili dijete. Dalibor je molio liječnike da slikaju bebu kako bi majka barem tako mogla da je vidi. Istog dana kada je vidjela sliku, javila je suprugu da je prebacuju u drugu zgradu na kisik. Liječnici su potvrdili obostranu upalu pluća.

– Hrabrila me, govorila da je dobro. U subotu mi je poslala poruku: „Je si li se probudio?“. Slikao sam joj kako pijem kavu, a ona meni infuziju. Rekoh joj: „Budi jaka“. Odgovorila je: „Sada moram da budem jaka, nema više zezanja. Samo da izguram ovo, da dođem kući da se igram sa našim djetetom“. To su bile posljednje poruke koje smo razmijenili – ispričao je suprug preminule.

Daliboru su u nedelju oko 13 sati javili da je preminula.

-Rekli su mi da je ustala da ide u toalet, a kada se vratila, pozlilo joj je. Uspjeli su jednom da je vrate. Više nisu mogli. I sada ne mogu da prežalim što nije vidjela sina. Pričala mi je da je čula njegov plač. Bar da su joj donijeli iz daleka da ga vidi. Svog sina… – kaže nesretni čovjek.

Beba je trenutno kod majčinih roditelja. Nije ni on vidio beu, jer je, također, pozitivan.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!