O.A. (39) iz Laktaša osumnjičen je da je došao do stana “Centra za socijalni rad” Laktaši a koji koristi njegova supruga A.N. sa njihovom maloljetnom djecom te razvalio ulazna vrata i nastavio razbijati, lomiti, prevrtati i bacati stvari i namještaj po kući kojom prilikom su maloljetna djeca zadobila tjelesne ozljede.

Sve se desilo u ponedjeljak oko 03.30 sati.

Njemu je postupajući tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici u sticaju sa krivičnim djelom oštećenje i oduzimanje tuđe stvari .

Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, shodno članu 197. stav 1.  točka  b. i v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Banja Luci.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!