Jon Gruden, dosadašnji 58-godišnji trener NFL momčadi Las Vegas Raiders, odstupio je s te dužnosti nakon rasističkih i homofobnih poruka koje je slao.

Američki mediji su plasirali mnoga saznanja o neprimjerenom ophođenju Grudena na temu sutkinja u NFL-u ili, pak, o onome što je Gruden govorio o DeMauriceu Smithu, direktoru Udruge NFL igrača.

Gruden se negativno izražavao o sutkinjama u NFL-u, kao što je na isti način komentirao i igrače homoseksualnih sklonosti. Uz sve to, iznio je rasističke uvrede spram spomenutog Smitha premda se vrlo brzo, nakon što su sve izjave dospjele u javnost, ispričao. Izjavio je kako se srami svojih komentara, ali je istovremeno negirao da je bilo koga obezvrijedio na rasističkoj razini.

Američki mediji su, pak, naveli i kako je ismijavao one igrače koji spuštanjem na koljena daju potporu tamnoputim stanovnicima SAD-a, odnosno, protive se policijskom nasilju nad njima.

No, NFL je na svim razinama osudio takve Grudenove stavove nazvavši ih užasnima i potpuno suprotnima onim vrijednostima za koje se NFL zalaže, a sam 58-godišnji trener je sve okončao time što je odstupio sa svoje dosadašnje dužnosti.

– Volim Raiderse i ne želim im ovim naštetiti. Dao sam zbog toga ostavku, a jedino još mogu poručiti da nikada nikoga nisam želio povrijediti, rekao je Gruden koji je 2003. kao trener vodio Tampa Bay do pobjede u Super Bowlu.

Gruden je od 2018. godine bio glavni trener Oakland Raidersa, koji su poslije preimenovani u Las Vegas, dok je od 2002. do 2008. godine obavljao posao glavnog trenera Tampa Baya.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!