Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, i Dervo Sejdić, i predsjednik Romskog informativnog centra danas su u Sarajevu razgovarali o izmjenama Izbornog zakona.

Javnost je o ovome obavijestio Čović na svom Twitter profilu.

“Ugodan razgovor s gospodinom Sejdićem: anomalije, preglasavanja, nametanja i diskriminacija konačno se moraju ukloniti iz izbornog sustava. Europski korak naprijed podrazumijeva pravne norme kojima se štite ključne postavke Daytonskog mirovnog ugovora i kojima se svima omogućava da se mogu kandidirati”, poručio je Čović.

Podsjećamo, nakon što je visoki predstavnik Christian Schmidt u početkom rujna otvorio pitanje preglasavanja i diskriminacije Hvata, na to je reagirao Sejdić.

Iz HNS-a su tada Sejdiću poručili da su ostali iznenađeni da se istom krugu. koji su osudili Schmidtove izjave, priključio i gospodin Sejdić, predstavnik naroda koji je također žrtva diskriminacije većinskog bošnjačkog nacionalizma.

-Unatoč činjenici da se 97% stanovništva izjašnjava pripadnikom jednog od tri konstitutivna naroda, bošnjački nacionalizam iskorištava 3% onih koji se tako ne izjašnjavaju da pod krinkom pseudograđanskog pokuša od Bosne i Hercegovine napraviti nešto što u svojoj povijesti nikada nije bila, i to kroz sustavnu političku i institucionalnu diskriminaciju, priopćili su tada iz HNS-a BiH.

/R. I./HMS/

error: Content is protected !!