Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer kaznio je Hajduk zatvaranjem sjeverne tribine zbog baklji i vrijeđanja trenera Osijeka Nenada Bjelice.

Klakočer je odlučio o kaznama za incidente u 11. kolu HNL-a, a najgore je prošao splitski klub.

– HNK Hajduk kažnjen je kao recidivist zatvaranjem sjeverne tribine na jednoj utakmici i jedinstvenom kaznom od 30.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek – Hajduk. U 43. minuti navijačka skupina Torcida bacila je baklju na tartan stazu, a u 62. minuti na tribini zapalila 17 baklji. U izvješću časnika za sigurnost stoji sljedeće: Nakon utakmice tijekom davanja izjave na sjevernoj tribini nalazili su se navijači Hajduka koji su gospodinu Nenadu Bjelici, treneru NK Osijeka, uzvikivali “Bjelica Srbine, čakija ti ne gine”…, stoji u priopćenju.

Prvu iduću utakmicu na Poljudu, na koju se odnosi navedena kazna, Hajduk će odigrati 23. listopada protiv Gorice. U pitanju je dvoboj 13. kola Prvog HNL-a.

O kazni Osijeku piše:

– NK Osijek kažnjen je kao recidivist jedinstvenom kaznom od 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Osijek – Hajduk. Navijačka skupina Kohorta na istočnoj je tribini u 11. minuti zapalila jednu bljeskalicu, a u 72. minuti zapalila tri baklje i tri bljeskalice. Od 90. do 93. minute tribina istok skandirala je: “Pajaču, cigane!”, navodi se u odluci disciplinskog suca. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!