U predigri borbe za ulazak u Ligu prvaka vaterpolisti Mladosti i Jadrana su odigrali utakmicu 2. kola PH, a s uvjerljivih 15-7 su slavili Splićani.

Jadran je od samog starta bio u rezultatskoj prednosti iako je u prvoj četvrtini Mladost održavala kontakt (2-3). No, utakmica je potpuno prelomljena u drugoj dionici u kojoj su Splićani dominirali u svakom smislu te su taj dio igre dobili s 5-0 (ukupno 8-2).

Jadran nije posustao ni tada već je u trećoj četvrtini podignuo prednost na plus 8 (14-6) i time potpuno potopio suparnika. Po četiri pogotka su za Jadran postigli Jerko Marinić Kragić Rino Burić, dok su po dva dodali ŠetkaDužević Harkov.

Kod Mladosti su dvostruki strijelci bili Franko Lazić Dario Rakovac.

Ovom pobjedom Jadran se na vrhu ljestvice pridružio Jugu AO (omjer 2-0, šest bodova), dok je Mladost na omjeru 1-1. Po jednu pobjedu, iz jedne odigrane utakmice, za sada imaju Solaris i Mornar BS.

Podsjetimo kako će Mladost i Jadran igrati međusobno u posljednjem krugu kvalifikacija (play-offu) za Ligu prvaka. Prva utakmica se igra 16. listopada u Splitu, dok je uzvrat četiri dana kasnije u Zagrebu.

PH vaterpolo, 2. kolo:

Mladost – Jadran 7-15 (2-3, 0-5, 4-6, 1-1)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!