Na više lokacija na Kosovu u tijeku je akcija kosovske policije. U Kosovskoj Mitrovici se čuju sirene za opasnost te odjekuju šok-bombe.

Kako javlja Kosovo Online, kosovska policija došla je iz Južne Mitrovice i upala u jednu od gradskih apoteka, u kojoj provjeravaju carinske papire o nabavci lijekova. Kako navode očevici, upali su i u nekoliko trgovina. Policija je objavila radi o akciji sprečavanja krijumčarenja robe.

Na ulice je odmah izašao velik broj Srba nezadovoljnih policijskom akcijom, a kosovska policija ih rastjeruje suzavcem i šok bombama.

Portal Kosovo Online objavio je da je u sukobima policije i Srba ustrijeljen jedan Srbin, koji je u teškom stanju.

“Ozljeda je nanijeta vatrenim oružjm, ustreljen je u predelu grudnog koša. Ozlijeđena mu je lopatica i rebro, spremamo se za opecaciju kako bi mu izvadili metak. On se nalazi na intenzivnoj njezi i u teškom je stanju”, rekao je za Kosovo Online kirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Kosovo Online navodi da je ustrijeljen s leđa.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić se uputio u Rašku na hitan sastanak s predstavnicima Srba s Kosova i Metohije, javlja RTS. 

Srpska premijerka Ana Brnabić je pozvala međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR da hitno reagiraju i “zauzdaju premijera Kosova Aljbina Kurtija”.

“Situacija je više nego dramatična i ovo je posljednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila luđačka politika koju provodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku mjeru i dovodi nas na rub kaosa“, poručila je Brnabić u priopćenju za javnost.

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri apelirao je na sve građane na smirenost i suzdržanost zbog najnovijih dešavanja u Sjevernoj Mitrovici, prenosi RTK2.

“Nakon današnje akcije kosovske policije i Specijalne jedinice u Severnoj Mitrovici, koja je počela u ranim jutarnjim satima i koja još uvek traje, gradonačelnik Agim Bahtiri apelira na zrelost i razboritost građana, da ne nasedaju na provokacije i bilo kakve neugodne situacije, da zadrže pribranost, i ni na koji način ne postanu dio akcija koje bi destabilizirale sigurnost, već da djeluju samo po zapovijedima Kosovske policije”, navodi se u priopćenju općine Južna  Mitrovica.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!