Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućih tužitelja Županijskog tužiteljstva Sarajevo, provode akciju kodnog naziva “Kontakt”.

Kako su priopćili iz sarajevske policije, akcija je rezultat višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentiranju više krivičnih djela za koja su osumnjičeni članovi organizirane kriminalne grupe, a čiji dio su i neki od pripadnika policije Županije Sarajevo.

Od ranih jutarnjih sati po prethodno pribavljenim naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na ukupno 38 lokacija, i to 29 na području Županije Sarajevo i 9 na području Istočnog Sarajeva, odnosno, Trebinja.

– Akcija Uprave policije MUP-a ŽS provodi se u suradnji s kolegama iz Uprave za organizirani i teški kriminal MUP-a RS, te još jednom potvrđuje opredijeljenost Uprave policije MUP-a ŽS za beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala i korupcije, naročito u vlastitim redovima, što je potvrda naše opredjeljenosti provedbe svih aktivnosti koje za cilju imaju nultu stopu tolerancije na svaki oblik protivzakonitog ponašanja policijskih službenika.

Do ovog trenutka u službene prostorije je privedeno ukupno 31 lice, od čega je 6 policijskih službenika Uprave policije MUP-a ŽS.

Nad istim se provodi kriminalistička obrada, te se pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo poduzimaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentiranju izvršenih krivičnih djela, prikupljanju dokaza i predmeta u vezi s istim – priopćeno je iz MUP-a ŽS.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!