Odbojkašice SOK Mostar večeras su poražene u polufinalnoj utakmici Kupa FBiH. Tuzlanska OK Sloboda je slavila rezltatom 3:1 u setovima i na taj način ostvarila plasman u finale, gdje ih očekuje ekipa Igmana iz Ilidže.

Tijekom prvog seta sve je bilo na strani mostarskih odbojkašica, gdje su pokazale svu svoju kvalitetu i sigurnim nastupom osvojile set rezultatom 25:12. Iako su ‘Sokice’ djelovale veoma sigurno, to nije bilo dovoljno za nastavak drugog seta u kojem dolazi do pada koncentracije i razine igre.

Cijela priča krenula je sa lošeg na gore kada je najiskusnija igračica Ivana Plećić ozlijedila koljeno i napustila teren.  Odlukom trenera, Marija Ćurak ulazi u igru umjesto Plećić, ali to nije bilo dovoljno za okret u drugom setu. Koliko je spomenuta povreda Plećić uticala na igru domaćeg tima najbolje govori podatak da su taj set izgubile rezultatom 25:19.

Uslijedio je novi pad u igri SOK Mostar, dok su gošće iz Tuzle podizale tempo i koristile svaku priliku za poen. 

Treći i četvrti set su završili rezultatom 25:12 i 25:15 za OK Sloboda, što samo govori kolika je bila razlika u igri dva tima u tim trenutcima meča. 

Podsjetimo, već u subotu pred ‘Sokicama’ je drugo kolo Premijer lige, kada dočekuju ekipu Igmana iz Ilidže.

Ovo je novi težak izazov sa SOK Mostar, ali i prilika da poprave loš dojam iz zadnje dvije utakmice. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!