Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović za N1 je kazao da ulazimo u jedan kritičan trenutak, te da ono što je najgore je da se čuju izjave samo jednog čovjeka.

“Dodik sam vodi igru o takvim važnim stvarima i nedopustivo je da se tako događa. Retorika ovakva, i na koji način se iznosi je loša, pogubna, opasna i mislim da to nije pravi put. Ako ima mogućnosti da se nešto deogodi, hajde da idemo, a u to da ideš sam, to sam ne možeš nositi”, istaknuo je.

Kazao je i da nije tajna kako razmišljaju građani Republike Srpske.

“Da ih pitate jesu li za neovisnost RS, većina bi bila za takvo nešto, ali postoji neka druga i treća strana koja gleda drugačije i neke stvari koliko bile priželjkivane one nisu realne”, istaknuo je.

U programu N1 je, danas, po prvi put, kako je rekao, pričao kakav je zahtjev imao dok je bio član Predsjedništva BiH.

“Kad su oni prenosili nadležnosti na razinu BiH, Dodik, ja sam bio u zatvoru. A prije tog zakona bio sam kod Ashdowna, pa me odveo u jednu prostoriju i rekao: “Gospodine Šaroviću, ne morate odstupiti s mjesta člana Predsjedništva BiH, nećete imati nikakve sankcije. Vi samo trebate potpisati da ministarstvo obrane i vojska prelaze na razinu BiH”. Ja sam to odbio i znao sam koju ću sudbinu imati. I radi ovih mlađih generacija, ali su ovi neki drugi potpisali i digli ruke za takvo nešto. Nije jednostavno, ja bih volio da vratimo izvorne dejtonske nadležnosti”, istaknuo je.

Na upit može li međunarodna zajednica se ujediniti i sankcionirati Dodika, Šarović je odgovorio:

“O tome se sve više govori i to nije nemogući scenarij. Pogotovo što Dodik traži i provocira takvu jednu situaciju. Za mene je mnogo veća opasnost ukoliko Republika Srpska dobije sankcije”, naglasio je.

/HMS/

error: Content is protected !!