Često kritiziran zbog svojeg opreznijeg pristupa, engleski izbornik Gareth Southgate, odlučio se promijeniti momčad i na Mađarsku krenuti s tri kreativna veznjaka.

Eksperiment nije uspio jer su Englezi kod kuće samo remizirali s Mađarskom koju su nedavno uvjerljivo pobijedili. No, Southgateova momčad i dalje je u sigurnoj poziciji, na vrhu kvalifikacijske skupine ispred Poljske.

Jack GrealishPhil Foden, Mason Mount bili su svi u prvih 11 uz Harryja Kanea Raheema Sterlinga. Mađari su poveli preko Sallaija iz kaznenog udarca, izjednačio je John Stones, no Englezi nisu uspjeli preuzeti kontrolu nakon toga i zabiti drugi gol. Britanski mediji kritizirali su igru reprezentacije, dok su navijači nezadovoljni odnosom prema Grealishu, kojeg je izbornik zamijenio prvoga, već u 62. minuti, usprkos tome što je, prema mišljenju mnogih, bio najbolji igrač na terenu.

– Razočaran sam, ali ne smijemo suditi o stvarima na temelju jedne utakmice. Bilo je teško pronaći prostor i trebalo nam je dugo vremena da detektiramo koji su to prostori. Mađarska nam nije dozvolila dovoljno vremena u sredini i nismo bili dovoljno okomiti u napadu. Nisam to očekivao, rekao je Southgate i dodao:

– Ne mislim da smo igrali na dovoljno dobroj razini i Mađari su se dobro branili.

Engleska je pet tjedana ranije u Budimpešti svladala Mađarsku 4:0 i nije izgubila od nje u posljednjih 14 utakmica.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!