Jedan nizozemski tenisač, koji je želio ostati anoniman, govorio je o namještanju mečeva u tenisu.

Neimenovani tenisač je otkrio da su čak desetorica ATP profesionalnih igrača redovno namještali mečeve kako bi osigurali dodatne prihode i tako riješili egzistenciju.

On je također rekao da je prije dvije godine saznao za način namještanja od svog dubl-partnera kojeg također nije htio imenovati.

“Dijelio sam sobu s drugim tenisačom i razgovarali smo o tome kako financijski uspijevamo pokriti zahtjeve profesionalnog tenisa, koji je često veoma skup. Igrači za skoro sve moraju plaćati sami – putovanja, smještaj, ponekad čak i trenera i salu za trening. Tu se otvorila tema namještanja mečeva – taj igrač mi je rekao da ima drugi mobilni telefon, s kojeg porukama obavješćuje nepoznatu osobu o tome kada će izgubiti set na određenom meču u zamjenu za nekoliko tisuća eura. Bio sam zatečen – znao sam u principu da to postoji, često su se javljale sumnje u nekim situacijama, ali sam pretpostavljao da su generalno tenisači ‘čisti'”, izjavio je neimenovani tenisač za NOS.

“Nisam htio prijaviti ovaj slučaj do sada – djelomično zato što mi je dubl-partner bio prijatelj, a dijelom zato što bih onda i ja postao predmet istrage. Morao bih predati svoj telefon i slične stvari. Osim toga, i ja sam se ponekad kladio na tenis iz zabave, što bi moglo napraviti probleme”, rekao je.

Od spomenute desetorice tenisača, četvorica su iz Nizozemske, a ima ih još i iz Francuske, Španjolske i Belgije.

izvor: sportsport.ba

error: Content is protected !!