Četverostruki svjetski prvak u Formuli 1, njemački vozač Sebastian Vettel razmišlja o budućem zanimanju nakon što završi vozačku karijeru, a nije isključio mogućnost da ostane vezan uz sport u kojem je stekao slavu, a za koji je ustvrdio da mu možda prijeti i nestanak, ako se ne uvedu neke promjene. 

– Nisam siguran što bi mogao biti pravi izbor. Neću voziti još deset godina. Naravno da razmišljam što nakon Formule 1, izjavio je 34-godišnji Vettel u razgovoru za dnevnik Neuen Osnabruecker Zeitung iz kojeg je dijelove prenijela njemačka izvještajna agencija dpa.

– Najlakše bi bilo da postanem reporter neke televizije i ostanem u istoj poziciji još nekoliko godina. No, ne vidim se u tome, rekao je Vettel koji još za sljedeću sezonu ima ugovor s britanskom momčadi Aston Martin.

Ipak, iako se ne vidi kao stručni komentator i televizijski izvjestitelj s utrka Formule 1, nije odbacio mogućnost ostanka u svijetu oktanskog cirkusa u nekoj drugoj funkciji, izražavajući interes za borbu protiv klimatskih promjena.

– Formula 1 nije zelena, to nije upitno. No, živimo u vremenu u kojem imamo tehnologiju i mogućnosti učiniti Formulu 1 zelenijom, a da pritom ne izgubimo na spektakularnosti ili na strasti, izjavio je Vettel.

– Sada se vode važni razgovori o tome što se u budućnosti može promijeniti. Ne bude li promjena, nisam optimističan. Ako se ništa ne promijeni, Formula 1 može nestati, istaknuo je njemački vozač.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!