Branič Bayerna i francuske reprezentacije Lucas Hernandez mora osobno doći na saslušanje na madridskom sudu 19. listopada, na kojem će mu “sud ponuditi da se dobrovoljno javi u zatvor po svom izboru u roku od 10 dana”.

Hernadezovo saslušanje povezano je s događajima iz veljače 2017. godine, kada je uhićen pod sumnjom da je napao svoju djevojku, Ameliju de la Osu Lorente. Oboje su dobili kaznu od 31 sat društveno korisnog rada, novčanu sankciju i šestomjesečnu zabranu prilaska na manje od 500 metara jedno drugome.

No Hernandez i De la Osa putovali su prije isteka zabrane prilaska zajedno putovali i još su kao dokaz objavili zajedničke fotografije, pa su uhićeni na madridskom aerodromu Barajas 13. lipnja 2017. godine, po povratku iz Miamija. 

Hernandez je optužen za kršenje zabrane prilaska i proveo je noć u zatvoru. Sadašnji problemi sa zakonom nisu izravno povezani s tim slučajem, nego s Hernandezovim nepoštivanjem sučeve odluke, zbog koje će 19. listopada gotovo sigurno biti osuđen na šest mjeseci zatvora. Hernendezu je ovo treći prekršaj takve vrste i sve žalbe su mu zbog toga odbijene.

Gotovo sigurno će nakon saslušanja 19. listopada, s obzirom da mu je već odbijena jedna žalba na tu odluku, biti upućen na izdržavanje zatvorske kazne, koja bi mogla potrajati i samo nekoliko dana, ali i nekoliko mjeseci, ovisno o uspjehu nove žalbe, koja bi teoretski mogla biti prihvaćena i odmah na saslušanju 19. listopada, no španjolski mediji navode kako je to malo vjerojatno.

Hernandez je za madridski Atletico debitirao još 2014., a 2019. je za 80 milijuna eura prešao u Bayern. Ima 29 nastupa za francusku reprezentaciju s kojom je postao svjetskim prvakom 2018. godine te je osvojio Ligu nacija prije tri dana. Bayern se zasad nije oglasio o ovom slučaju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!