Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da ne zna kome Željko Komšić i Šefik Džaferović prijete, te da ih valja podsjetiti da nema nikakvih “državnih snaga” ako u njima ne sudjeluju i ljudi iz Republike Srpske.

– Ako misle kako će Srbe iz tih institucija tjerati da maltretiraju Srbe koje su ostavili kod kuće, u Republici Srpskoj, onda se grdno varaju. Ako, pak, ne računaju na Srbe, onda za to postoji neki drugi naziv, kazala je Cvijanović upitana da komentira Komšićeve i Džaferovićeve izjave da će “državne snage” reagirati i neće dozvoliti otcjepljenje ni pedlja BiH, ukoliko izostane reakcija međunarodne zajednice.

-Što se tiče njihove priče kako se neće dozvoliti otcjepljenje, i tu ih valja korigirati, kazala je Cvijanović.

– Ne pričamo o otcjepljenju, već o poštovanju Ustava, jer je njegovo nepoštovanje apsurd u kojem teško koja država može preživjeti. O tome koliko nam je dosadilo njihovo čaršijsko maltretiranje, ne treba ni trošiti riječi. Bilo kako bilo, o tome što će biti, neće odlučivati privjesak SDA Željko Komšić, niti Šefik Džaferović, kazala je Cvijanović.

Kazala je da ono što je brine jeste podudarnost stavova Bakira Izetbegovića i opozicije u Republici Srpskoj.

– Zašto se oni utrkuju da kažu isto što i Izetbegović, na to treba obratiti pažnju i pitati jesu li oni za Ustav i ono što je on dao Republici Srpskoj ili su za ono što bi od BiH napravili OHR i SDA, upitala je Cvijanović?

„OHR se ne može upustiti u bilo kakvu borbu, kako to priziva Bakir, jer su višegodišnja sprega OHR-a i radikalne politike SDA i doveli BiH u ovakvo stanje. Apsolutno su neprimjerene i Izetbegovićeve prijetnje pravosuđem, ali je jasno da njime sve vrijeme i nastoji ovladati kako bi se obračunavao sa Republikom Srpskom. On to i ne krije“, kazala je Cvijanović.

/HMS/

error: Content is protected !!