Hrvatska reprezentacija odigrala je u ponedjeljak 2:2 sa Slovačkom u kvalifikacijama za SP i tako si zakomplicirala plasman u Katar.

Momčad Zlatka Dalića sad zaostaje dva boda za vodećom Rusijom, koja je slavila u Mariboru 2:1, ali Hrvatska i dalje odlučuje sama o sebi. Računica je vrlo jasna – ako Hrvatska i Rusija u sljedećoj utakmici pobijede Maltu odnosno Cipar, o direktnom plasmanu u Katar odlučivat će u zadnjem kolu u međusobnom susretu na Poljudu.

Ako pobijedi, Hrvatska će se plasirati na SP, dok bi u bilo kojem drugom slučaju tamo otišla Rusija, a Hrvatska završila u dodatnim kvalifikacijama. Tu postoji mogućnost da se Hrvatska u borbi za SP sretne sa Srbijom.

Na tu temu je srpski Informer kontaktirao hrvatskog izbornika Zlatka Dalića. On je naveo tri razloga zbog kojih ne želi da do tog dvoboja dođe.

“Ajmo najprije razmišljati o izravnom plasmanu. Nas očekuju Malta u gostima pa Rusija kod kuće i s dvije pobjede plasirat ćemo se izravno. Srbija može pobijediti Portugal u Lisabonu i ja im to iskreno želim. Nije nemoguće. Ako ipak oboje završimo u doigravanju, ne bih želio igrati protiv Srbije.”

Drugi razlog leži u tome što bi mu bilo previše naporno razmišljati samo o nogometu i brinuti da taj sportski događaj ne izađe iz sportskih okvira.

Kao treći razlog Dalić navodi:

“Kvaliteta srpske reprezentacije, imate odlične igrače koji igraju u sjajnim klubovima. Mnogo ih je iz samog vrha svjetskog nogometa i ne bi nam bilo lako pobijediti u tom ogledu. Dodatne kvalifikacije su komplicirane, sve se ugura u te dvije utakmice i zato je ogroman pritisak… Pratim Srbiju, baš sam gledao utakmicu protiv Azerbajdžana i sviđa mi se kako izgledate. Bili ste dosta dominantni u odnosu na suparnike. Vaša kvaliteta nikad nije bila sporna, a sad je s Piksijem sve došlo na svoje. Vjerujem da nisam jedini koji bi rado izbjegao Srbiju.”

Potom je istaknuo dvojicu igrača Srbije.

“Ne želim o imenima previše, ali ako moram nekog istaknuti, neka to bude Aleksandar Mitrović. U odličnoj je formi. Stoper Matija Nastasić također odlično izgleda na terenu.”

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!