Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, komentirajući današnji sastanak s veleposlanicima EU u BiH, da Srpska nije protiv teritorijalnog integriteta BiH.

“Nismo naivni da vjerujemo međunarodnom faktoru”, rekao je Dodik, nakon sastanka u Istočnom Sarajevu.

“Donijet ćemo odluku o ništavnosti i zakona koje su nametnuli svi visoki predstavnici, a njih je oko 140 zakona, a to su i SIPA, OSA, Tužiteljstvo i druge. Oko toga nema pregovora i razgovora”, naglasio je Dodik.

On je dodao da RS ima pravo na svoju ustavnu poziciju.

“Sve što je činila međunarodna zajednica bilo je protiv Srpske kao što su Britanci i ostali koji su se s njima igrali da naprave samo muslimansku državu. Ne priznajemo majorizaciju ni Srba, ali ni Hrvata”, naglasio je Dodik, prenose Nezavisne.

Kako kaže nema potrebe da Srbi, Hrvati i Bošnjaci ratuju.

“Nije to vrijedno ni kapi krvi. Mi hoćemo samostalnost Republike Srpske u okviru BiH i mi imamo pravo na to”, dodao je Dodik.

Naglasio da je neće biti rata.

Istakao da su danas dužnosnici Srpske imali sastanak sa veleposlanicima europskih zemalja.

“Bilo ih je 15, priopćili smo naše stavove. Oni koji nisu došli, su rekli da lokacija nije adekvatna, vjerojatno misle da smo trebali doći na Baščaršiju” rekao je Dodik.

Istakao je da su se složili da nitko nije protiv teritorijalnog integriteta BiH, te dodao da ovo ne predstavlja secesiju, niti otcijepljenje, već upozorenje.

“Europska komisija neće donijeti odluku o sankcijama prema Srpskoj ili nekom pojedincu. Želimo razgovore, ali nismo za to da nam netko prijeti. Imamo pravo na svoju ustavnu poziciju, i ne može nas nitko natjerati da prihvatimo nelegalnog visokog predstavnika, ma iz koje zemlje da dolazi”, rekao je Dodik.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!